Pengar och lycka

Socialvetare har studerat förhållandet mellan pengar och lycka i decennier men sanningen är att pengar inte kommer att göra dig lyckligare. Med detta sagt behövs en viss summa pengar som en springbrett mot lycka och säkerhet. Utan pengar har du inte råd med de grundläggande nödvändigheterna i livet och det gör det svårt att vara lycklig. Det är här bandet mellan pengar och lycka kommer in.

Vi har en mänsklig önskan att alltid vill ha mer. Vi vill alltid ha ett bättre jobb, en större höjning, ett större hus, en bättre bil osv. Och när vi får det övervurderar vi nöjet som dessa föremål ger oss. Vi som människor anpassar oss alltid till våra omständigheter. Ju mer vår inkomst växer, desto mer växer våra behov. Det hem som en gång var enormt kanske inte verkar lika enormt som det en gång gjorde.

Våra grundläggande behov i livet som mat, kläder och skydd behöver inte vara så stressande. Vi kan ta kollektivtrafik, köpa föremål till försäljning och budgetera noggrant för att ge oss själva lite extra pengar för att göra livet trevligare. Att spara för den familjesemestern, gå ut på en trevlig middag med familj och vänner kan definitivt förbättra ditt liv men ständigt kämpa för att uppnå vad andra har kan bara leda till olycka.

Naturligtvis är det inget fel med att öka inkomstökningen och leta efter sätt att tjäna mer pengar, vi borde faktiskt sträva efter det men vi kan inte låta önskan efter fler materiella saker övervinna och konsumera oss. När allt vi fokuserar på är vad vi inte har och vad andra har, blir pengar källan till vår olycka.

Det som kommer att köpa oss lycka är hur mycket tid du tar för att vara tacksam för det du har och alla dina prestationer. Tänk alltid på vad de goda sakerna i livet är som hälsa, familj och vänner, och detta kommer att hålla dig jordad.

Kom ihåg att de enda problem pengarna kan lösa är pengarproblem. Det är fantastiskt att ha pengar och alla saker som pengar kan köpa men det är bättre att inse att du inte vill förlora kvaliteten i livet som pengar inte kan köpa.

För mer värdefull information, besök http://www.prudentblog.blogspot.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *